Серед безлічі стильових інтер'єрних різновидів оформлення вінтаж стабільно займає лідируючі позиції. Цей стиль характеризується посиленим ефектом домашнього затишку без надмірностей. Подібний напрямок приваблює дизайнерів та творчих людей, оскільки вінтаж є гармонійною комбінацією розкоші та комфортної старовини, індивідуальності та атмосферності. Як основа такого оформлення виступають вінтажні меблі, тематичний декор, предмети інтер'єру та інші деталі. Все це доповнюється відповідним оздобленням стін, підлоги та стелі.

Як виник вінтажний стиль?

вінтажні меблі

Напрямок отримав свій розвиток наприкінці ХХ століття у США. Популярний у той час архітектор Патрік Вілліс створив ключові принципи та особливості стилю вінтаж. Історія виникнення нового дизайнерського спрямування має дуже цікаву зав'язку. Вілліс не мав достатньої суми грошей для пожвавлення обстановки у своєму будинку, тому вирішив скористатися послугами звичайного продавцю мотлоху. Причому в лавці продавалися звичайні речі, які багато хто назвав би мотлохом. Архітектор придбав старий комод із дуба, трюмо з різьбленням, етажерку, потертий диван зі шкіри, віденський стілець та буфет «з села». Багато хто може виявити подібне речі на горищі в старому бабусиному будинку. Але Вілліс використав ці предмети зі смаком, прикрасивши ними своє житло. Вийшло дуже стильно та незвично.

Щоб просунути свою ідею, Патрік запросив місцевих представників преси та презентував ці речі як інноваційну концепцію у дизайні інтер'єру. Стиль був названий вінтажним, а громадськість стрімко прийняла цей напрямок не тільки в Америці, а й у всьому світі.

Ключові нюанси розміщення вінтажних меблів

Вінтажні меблі повинні мати певні риси, які виділяють їх серед звичайних меблевих виробів:

  • легкий розсип дрібних тріщин;
  • наявність незначних потертостей та маленьких подряпин;
  • природні матеріали як оббивка (бавовна, шкіра, льон, сатин та ін.);
  • обмежена і не помітна кольорова гама (тільки природні та нейтральні відтінки).

Причому вінтажні меблі не можуть бути занадто старими, оскільки це не естетично. Завдання таких предметів полягає у виникненні ностальгічного почуття за колишніми спокійними та розміреними часами.

Щоб гармонійно розмістити меблі, варто використовувати принцип симетрії та парності, наприклад. Можна розставити два крісла, дві тумбочки тощо. Цей прийом дозволить сформувати у мешканців та гостей почуття розміреності та спокою.

Вінтажні меблі чудово поєднуються зі світлого та ненав'язливого оформлення приміщення: від бежевих та зелених відтінків до білих або блакитних.

Вибрати потрібні предмети для відтворення вінтажного інтер'єру можна в інтернет-магазині Bloxa.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua