Оформлення інтер'єрів у наш час для більшості споживачів стає важливим етапом, який повинен бути продуманий не менш ретельно, ніж будівельний процес, наприклад. Особливе місце займають дизайнерські речі — різні знакові предмети минулих епох.

Гармонійно вписати старовину – це ключовий принцип, за яким створюють сучасні інтер'єри. Але подібні предмети не легко помітити з першого погляду, так уміло вони інтегруються в атмосферу. Вінтажні та дизайнерські речі завжди використовувалися для оформлення житла. Але тепер прийоми дещо змінилися.

Декор стає важливішим, ніж меблі

дизайнерські речі

Нещодавно старовинні речі активно привносилися в інтер'єр у вигляді антикваріату: від буфетів у їдальні до химерних комодів у спальній кімнаті. Попит на такі речі був стабільним. Але поступово вінтажна концепція дещо потіснила звичний антикварний підхід. Виникли пошарпані та затишні вінтажні меблі, різні світильники тощо.

Подібні предмети додавалися до інтер'єрів для стилізації під конкретну епоху: від mid-century до 1970-х. У деяких випадках вінтажні меблі проходили якусь реставрацію з перефарбуванням або перетяжкою. Бували контрастні інтер'єри, коли вінтаж комбінувався зі старовиннішими антикварними речами, на тлі яких виглядав, як нове меблювання.

У наш час більшою популярністю користуються вінтажна атрибутика та різні аксесуари, про що свідчать європейські виставки, де можна помітити шоу-руми з точними структурними стелажами з вінтажним начинням та декором із дерева чи скла. Вінтажні меблі фактично зникли з таких просторів.

Оновлення вінтажних меблів

У колишні часи особливо цінним вважалося придбання вінтажних речей, які носили «сліди використання» і мали власну історію. Тепер «старі» предмети отримують нову інтерпретацію:

  • європейські компанії купують старі меблі;
  • вироби проходять реставрацію та відновлення;
  • товар знову надходить у продаж.

Причина такого підходу в тому, що нові покоління з радістю заплатять за вінтажну річ, але з метою отримати гарантовано довговічного придбання, яке буде слугувати їхнім онукам. Оновлений вінтаж повністю відповідає таким запитам.

Історична багатошаровість в одному інтер'єрі

Нещодавно вітчизняні старовинні інтер'єри абсолютно «вичищалися», створюючи порожній майданчик для модного євроремонту: від сканді до хай-тек.

Тепер стало модним комбінувати антикварні штучки з вінтажними предметами та сучасними дизайнерськими об'єктами. Наприклад, італійська гостьова зала в наш час може являти чудовий приклад того, як вдало сусідять буфети 19 століття з новомодним столом біонічної конфігурації та абстрактним арт-об'єктом із пластикових пляшок вторинної переробки.

Справа в тому, що в Європі завжди існувала практика нашарування різних епох в інтер'єрі: просто поступово додавали нові предмети, а старі не викидалися. Тому нашарування епох було природним та послідовним. У нашій країні такий підхід з'явився лише тепер, що змушує дизайнерів формувати нашарування з нуля.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua