Раритетні дизайнерські речі, антикварні предмети та вінтаж - все це дозволяє формувати неповторну атмосферу в будь-якій обстановці.

Чим характеризуються вінтажні меблі?

дизайнерські речі

  1. Тип матеріалу. В епоху, до якої прийнято відносити вінтажний стиль, виготовляли меблі з натуральних матеріалів.
  2. Кольорова гамма. Для цього стилю характерні особливі відтінки, які максимально тяжіють до натуральних: від темних до світлих.
  3. Особливий декор. У той час було популярно прикрашати приміщення декором з використанням різьблення по дереву. Крім того, як інтер'єрна прикраса користувалася попитом мідь та латунь.

Не всі усвідомлюють різницю між вінтажним стилем і ретро, вважаючи, що вони ідентичні. Але для створення ретро атмосфери меблі стилізують, імітуючи старіння. Для вінтажного оформлення знадобляться виключно оригінальні меблі, виготовлені в певну епоху.

Яку роль відіграє вінтажний стиль сьогодні?

дизайнерські речі

Нині практично немає вузькоспеціалізованого вінтажного напряму. Найчастіше цей стиль доповнює інші: від класики та скандинавської до еклектики та прованської. Але тут важливо дотримуватися почуття міри і мати смак, якесь чуття краси. Це дозволить уникнути нагромадження старих меблів. Недостатньо довільно розмістити такі речі, визначивши таку обстановку як вінтажну.

Тепер вінтаж не має конкретного спрямування (за рідкісним винятком). Не дивно, що не так просто виявити в побуті «чистий вінтаж». Сьогодні вінтаж адаптується в інших напрямках чи доповнює їх кількома предметами. У деяких ситуаціях власники житла набувають однієї чи двох раритетних речей, створених у вінтажну епоху, роблячи на них особливий акцент.

Наприклад, центральне та ключове місце у приміщенні може займати сімейна реліквія або фамільний меблевий виріб з особливим шармом та нальотом поколінь.

Адаптувати під вінтажний стиль можна одну, кілька чи всі приміщення будинку, квартири. Ключовою в оформленні має бути гостьова, де можна розташувати найцінніші предмети, які обов'язково приваблюватимуть захоплені погляди гостей. Відмінно виглядатимуть у вітальні такі вироби, як:

  • диван;
  • комод;
  • дзеркало або канделябри.

Кожен із цих предметів має свою історію, що надає їм особливого шарму та інтересу.

Не менш важливо правильно оформити кухню. Можна не обмежуватись традиційним гарнітуром, додавши вінтажний буфет, посудну шафу та обідній стіл із натурального дерева.

У салоні Bloxa ви знайдете унікальні речі з історією, які допоможуть зі смаком оформити приміщення.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua