Старовинні інтер'єри вже кілька останніх років приваблюють іменитих дизайнерів. Цей тренд протистоїть сучасним малоемоційним стилям: від лофт та мінімалізм до хайтек. Міські жителі та власники заміських будинків все більше віддають перевагу обстановці, наповненій домашнім затишком та неквапливістю. З цим завданням бездоганно справляються різноманітні дизайнерські речі, характерні для вінтажного стилю.

Особливості інтер'єрного спрямування «вінтаж»: Принципи використання

Вінтаж являє собою повноцінну дизайнерську та філософську концепцію. Відтворити подібний інтер'єр не так складно - головне застосувати основну колірну тональність і підібрати справжні вінтажні або штучно зістарені сучасні меблі. Важливо підбирати предмети оздоблення так, щоб створити душевну обстановку.

дизайнерські речі

7 правил для інтер'єрів у вінтажному стилі:

  1. Слід відмовитися від показного шику, характерного для розкішного ампіру чи бароко. Що далі від класичних напрямів, то краще. Елегантний та стриманий тон – це вінтаж.
  2. Симетрія у плануванні. Рекомендується попарно розташовувати настінні світильники, встановлювати стільці по периметру (їдальня група) і т.д.
  3. Жодних синтетичних та інших штучних матеріалів. Якщо кухонний гарнітур з масиву дерева - це дуже дорого для вас, то можна підібрати шпоновані меблі. Навіть пластик припустимо, головне з матовою фактурою та імітацією природних матеріалів (камінь, дерев'яна текстура).
  4. Світла палітра відтінків, що нагадує природу. Основні кольори: від відтінків білого (молоко, слонова кістка) та перлинного до пісочного або темно-коричневого.
  5. Відсутність глянсових поверхонь та фасадів. Це правило поширюється на джерела освітлення, предмети меблів, декор та побутову техніку.
  6. Речі створені вручну. Вітається ручна робота, яка відтворює відповідний стилістичний ефект. Наприклад, ковані бра, керамічний посуд на кухні, сімейні столові прилади, текстильні вироби та ін.
  7. Нестандартні техніки обробки матеріалів. Різьблення по дереву, патинування, кування - все це підкреслює унікальність і шарм вінтажного стилю.

Заповнити інтер'єри дизайнерськими речами у вінтажному стилі можна за допомогою каталогу інтернет-магазину Bloxa.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua