Вази, як декор, знову повертаються у тренди модного інтер'єрного оформлення. Минув час, коли вази ховали за зачиненими дверцятами вітрин і шаф. Тепер роль ваз не обмежується суто функціональною, як ємність для квітів. Використовуючи цей виріб, можна створити настрій, атмосферу, заповнити порожнечу і зробити яскравий акцент. Особливо органічно виглядають антикварні вази з історією.

антикварні вази

Які бувають вази

Даний предмет представлений у широкій варіативності форм, фактур та розмірів. Можна виділити такі типи ваз:

  1. Настільні та підлогові моделі. Підлогові конфігурації - це вироби від 40 см заввишки, оскільки нижчі банально загубляться в інтер'єрі. Все що менше 40 см відноситься до настільних. Невеликі варіації можуть прикрасити різні поверхні: від полиць та столів до підвіконь та тумбочок.
  2. Для квіткового букета або однієї квітки (рослини). Другий вид представлений вузькими і витягнутими силуетами, а перший - це об'ємні ємності для розміщення повноцінних квіткових композицій.
  3. Вази для квітів або декору. Деякі вази виступають як самостійний декор, оскільки мають дизайнерську форму та стильну фактуру.

Ідеї оформлення інтер'єру за допомогою ваз

Цей декоративний елемент допоможе пожвавити обстановку та підкреслити вибраний інтер'єрний стиль. Зазначимо кілька цікавих способів вбудовування ваз в інтер'єр.

1. Блиск та шик.

антикварні вази

Яскраві та помітні моделі з блискучою поверхнею рекомендується поміщати біля вікна або штучного джерела освітлення (торшер для підлоги). У результаті вийде химерна гра світла і підсвічування фактури виробу. Це наповнить приміщення мерехтливим та динамічним ефектом.

2. Геометрія та мінімалізм.

Маленькі вазочки, виконані в строгій геометрії - це універсальний варіант декору, який впишеться в будь-який тип інтер'єру: від сканді та мінімалізму до лофт та еклектики.

3. Естетична композиція.

антикварні вази

Любителі відсутності візуального шуму та численних прикрас (сувеніри, картини, статуетки) оцінять акуратні компактні вази з різною фактурою та формою. Можна використовувати тільки вази або в одну з них поставити яскраву квітку.

4. Мереживо з порцеляни.

Фарфорові вази – це повітряний та класичний варіант декору, який чудово підкреслить інтер'єр у стилі classic. Ніжна біла ваза гармонійно виглядатиме в обрамленні з меблів темних порід деревини. Композицію можна посилити живими квітами чи декоративними гілками.

Антикварні або вінтажні вази становитимуть гарну єдність із обстановкою, якщо виявити трохи фантазії та творчості.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua