Сучасний стиль в оформленні інтер'єру - це мікс різноманітних стилів, які виникли в другій половині минулого століття. Терміном сучасний позначають групу напрямків у декоруванні просторів: від мінімалізму та лофта до фьюжн та сканді. Ці тенденції мають схожу ідею, а для їх втілення використовують універсальні елементи та дизайнерські речі, які впишуться у будь-який із цих стилів.

Сучасний стиль в інтер'єрі є актуальною інтерпретацією стилістики минулого і поточного часу. Головна його особливість – динаміка.

Характеристики сучасного стилю в інтер'єрі

дизайнерські речі

В наш час домашній затишок і комфорт відрізняється від уявлень минулого. Якщо раніше це був багато декорований з химерними меблями простір, то тепер зручність має на увазі функціональне, естетичне та просторе житло.

Серед основних параметрів сучасного стилю варто зазначити:

  1. Прості силуети та прямі лінії.
  2. Мінімум перегородок, меблів та декору, що захаращують простір.
  3. Багато природного світла та спокійні відтінки.
  4. Наявність ергономічних та зручних меблів, розумних систем зберігання та стриманого корисного декору (кімнатні квіти, годинники, картини тощо).

Цей напрямок ввібрав усі найкращі риси модерну, джапанді, мінімалізму та класики. Тут немає місця "мішурі" і кожен предмет має чіткі межі та фактуру.

Колірна палітра

Нейтральна кольорова гама – це обов'язкова умова. Відтінки бежевого, білого або сірого можуть бути основою для будівництва дизайну. Доступне вкраплення яскравих "мазків" для створення акцентів, але в межах розумного. Це можуть бути сині подушки на дивані, які перегукуються із синіми рамками для фото, наприклад. Кожен компонент повинен доповнювати загальну картину та відповідати базовій дизайнерській концепції.

Відмінний спосіб досягти бажаної палітри – вибрати улюблений колір та підібрати його спокійний відтінок у комбінації з основними нейтральними кольорами. Наприклад, якщо вам подобається бірюзовий колір, можна використати його світлий тон і з'єднати з сірим (бірюзовий плед на сірому кріслі і т.д.). При цьому важливо орієнтуватися на обсяг речей та розташування.

Такий дизайн подарує багато відкритого простору навіть у маленькій квартирі та почуття сучасного затишку та комфорту у поєднанні з останніми технічними досягненнями. Причому, кожна деталь інтер'єру виправдовує свою наявність і несе користь.

Сучасний стиль чудово доповнюється такими дизайнерськими речами, як vintage консольні стільці або кашпо. Все це можна знайти на сторінках нашого інтернет-магазину речей із історією bloxa.com

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua