Французький прованс в інтер'єрі – це неймовірно затишний, домашній та чарівний стиль. Подібна обстановка викликає асоціації з теплим Середземномор'ям, коли кожна деталь просякнута романтикою та витонченістю. Всі предмети повинні мати шарм старовини, для чого підійдуть справжні вінтажні меблі та оздоблення з нальотом благородного минулого.

Особливості стилю

вінтажні меблі

Цей напрямок виник у процесі захоплення міськими жителями красою сільського життям. Тому прованс поєднує риси заміського комфорту та міських зручностей. Меблі, декор та побутові предмети такого типу передавалися нащадкам, зберігаючи історичну пам'ять.

У зв'язку з цим справжня або штучна старість - це одна з ключових властивостей французького провансу в інтер'єрі. Наліт часу проявляється в стертих кутах і меблевих торцях, що вицвіли рамках і тканинах, в потертих поверхнях. Причому подібні риси мають виглядати природно та шляхетно. Тому важливо грамотно вибирати матеріали для оздоблення та вінтажні меблі, що відповідають даному напрямку.

Для стилізації кімнат у стилі прованс використовують виключно природні матеріали в обробці:

  • натуральний камінь;
  • деревина;
  • метал;
  • текстиль.

Колірна палітра базується на білій та молочній тональності з додаванням світлих відтінків: від кремового та оливкового до бежевого та блідо-рожевого. Для розставлення акцентів можна використовувати кілька яскравих відтінків (синій, коричневий, теракот), але в дуже стриманій комбінації. Колірні переходи не можуть бути різкими - тільки плавне перетікання за рахунок «розбілювання».

Меблі

вінтажні меблі

Вінтажні меблі та старовинний декор – це відмінна риса французького провансу. Старовинні (або вміло зістарені) предмети мають шляхетний та затишний вигляд. В якості матеріалу виступають різні породи дерева (горіх, каштан, дуб тощо). Силуети меблів повинні бути м'які та прості без навмисної химерності.

Кращий варіант - оригінальні вінтажні раритетні меблі, що відображають свою епоху. Таку продукцію можна вибрати на сторінках інтернет-магазину Bloxa – каталог постійно поповнюється цінними екземплярами з європейських аукціонів та виставок. Меблі або предмети декору представлені в різній ціновій категорії, що дозволяє придбати рідкісні речі за адекватну вартість.

Меблі в стилі прованс повинні бути невисокими з розписом або різьбленням і плавними формами (відсутність гострих кутів). Сучасну техніку краще замаскувати - для телевізора зробити дерев'яну рамку, наприклад.

Кімнати наповнюються різними меблевими виробами, які створюють максимальний комфорт та затишок: пуфи, тумбочки, кавові столики, комоди, крісла тощо.

Для створення інтер'єру в стилі прованс, рекомендується вивчити нашу продукцію – тут ви знайдете потрібні речі, які органічно доповнять обстановку.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua