Ретро стиль, вінтаж — усі ці напрямки не зовсім зрозумілі для звичайного обивателя. Вінтаж, як і термін ретро, можна віднести до поняття, що далеко не всім зрозуміле. Крім того, різні епохи мають свої унікальні характеристики, що відобразились у конкретних стилях. Напевно багато хто слідує модній сьогодні тенденції і підшукує привабливі вінтажні стільці, які чудово впишуться в готель. Але, в чому ж різниця між античним напрямком у дизайні інтер'єру, вінтажним чи ретро?

vintage стільці

Насамперед варто трохи заглибитись у відмінності існуючих напрямів, суть яких історично склалася у певному руслі.

Античний стиль

Для такого оформлення характерно застосування меблевих виробів, які стилізовані під оригінальні меблі, популярні у Стародавній Греції та Римі. Звичайно, раритетні речі тієї давньої доби можна знайти в музеї або виявити у приватній колекції. Але завдяки сучасним технологіям можна досягти максимальної схожості:

  • прямокутні лінії стільців;;
  • спинки з невеликим нахилом;
  • низько розташоване сидіння;
  • ніжки прямої форми, з імітацією звіриних лап або серповидної форми.

Вікторіанський стиль

Епоха англійської королеви Вікторії одержала відповідну назву, як і стиль у дизайні. Напрямок передбачає використання меблів, створених у середині XIX століття. Тут важливі такі деталі:

  • наявність вигнутих та прямих ліній;
  • меблі із цінних порід натуральної деревини;
  • наявність м'яких вставок із розкішного текстилю;
  • м'яка палітра кольорів: від коричнево-червоного і мигдального до лавандового або рожево-сірого відтінку;
  • позолота.

Вінтажний стиль

вінтажні стільці

Слово вінтаж дослівно означає «витримку» щодо вина. Цей напрямок досить розмитий і може застосовуватися для опису довоєнних предметів першої половини ХХ століття. Хоча до вінтажних оригінальних речей відносять предмети, які налічують понад тридцять років від сучасності. Цей стиль характеризується нейтральними відтінками, використанням дерева, каменю чи металу з різними природними візерунками (квіти, рослинна тематика).

Ретро напрямок

Словом ретро можна назвати повоєнний час – другу половину минулого століття, починаючи з 1950-х років. Саме тоді насиченість, яскравість та життєрадісність утверджувалися у всіх сферах людської діяльності.

Для створення будь-якого стилю будуть потрібні відповідні речі, меблі, декор - все це можна знайти в салоні Bloxa.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua