Мікс динаміки та розслаблення – це стиль бохо в інтер'єрі. Для цього напряму максимально підходить термін – керований хаос. Для оформлення житла в такому дусі знадобляться вінтажні меблі та численні декоративні елементи.

вінтажні меблі

Поштовхом для виникнення бохо стали нестерпні для творчих людей рамки та правила родом із Середньовіччя. У протесті та боротьбі за незалежність судження та стиль життя сформувався бохо. Але в 21 столітті цей стиль набув більш глобальних рис, об'єднавши буквально весь світ: від Латинської Америки та Марокко до Африки та слов'янського фольклору. Подібна еклектика в бохо почалася з 1960-х (епоха хіпі).

Основні риси

вінтажні меблі

Створюючи інтер'єр у такому стилі, можна бути впевненим, що ідентичних варіацій ви не зустрінете. Простори в цьому напрямку можуть мати схожі риси, але деталі обов'язково матимуть відмінності. Але слід зазначити деякі ідентичні характеристики в інтер'єрному стилі бохо:

  1. Контрастна палітра кольорів. Як фон служить світлий базовий відтінок, на який наносяться яскраві акценти. Наприклад, сірий диван, прикрашений жовтою декоративною подушкою або декількома у різних соковитих відтінках. Для бохо характерна динаміка, тому кольори можна періодично змінювати, керуючись сезоном чи настроєм.
  2. Змішування стилів. Вітається еклектика та різноманітність, що виганяє нудьгу: від кольорового текстилю та оригінальних світильників до статуеток з Африки. Приміщення у стилі бохо переносить у різні країни та часи. Бажано, щоб багато предметів мали власну історію.
  3. Натуральні матеріали. Доступні будь-які експерименти з оздоблювальними матеріалами. Це може бути поєднання цегляних стін з паркетом або ліпниною на стінах. Вітається комбінація речей, що не поєднуються, в чому особливий шарм бохо. Але ключове правило – жодної синтетики чи речей з пластика. Перевага віддається природним матеріалам: від металу та бавовни до дерева та каменю. Підлогове покриття має бути світлим - приємний дерев'яний паркет або білі дошки, наприклад.
  4. Продаж меблів. Простота і комфорт з творчим нальотом - саме такими повинні бути меблі для подібних інтер'єрів. Найкраще підходять вінтажні меблі або навіть антикваріат. Це можуть бути затишні дивани, різьблені етажерки, пуфи або тахти. Вітаються старовинні комоди, квіткові підставки та ковані узголів'я біля ліжок. Важливо, щоб кожен меблевий предмет сприяв повноцінному відпочинку, творчим думкам та приємному спілкуванню.

вінтажні меблі

Наповнити інтер'єр у стилі бохо допоможуть унікальні речі з історією у каталозі антикварного салону Bloxa.

Контакти

Україна, 02090, м. Київ,
 вул.  Каховська, 62А, 4 секція.

 +380675210480
+380674806909

 bloxa@yahoo.com
Права власності та адміністратора сайту належать bloxa.com.ua